Kommune vil asfaltere traktorsti i utmark for 6 millioner. Legger ned ungdomsklubb på grunn av økonomi.

Kommunen jubler over at Arctic Race tar en snartur innom kommunen, og åpner lommeboka. Samtidig har de vedtatt å legge ned en ungdomsklubb, og eldre vil kunne få ett redusert omsorgstilbud rett før valget.

Det kan se ut som at et flertall i kommunestyret ikke ønsker gjenvalg.

 

I en pressemelding sier Hadsel kommune og ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) at de er svært glade for at Arctic Race of Norway har lagt en av målgangene til kommunen.

Dette er noe vi har ønsket oss, så dette er vi svært glade for. Alle som var tilstede under målgangen på Stokmarknes i 2013 husker hvilken folkefest det var og vi er klare for å gjenta den suksessen. Vi er stolte av landskapet vi bor i og gleder oss til å få vist det frem til verden, sier Aasvik.

I september er det altså valg, og da bør ungdommen i Hadsel kommune benytte anledningen til å påvirke foreldre og andre med stemmerett slik at ungdomstilbudet i kommunen ikke blir svekket.

Valget står mellom å bruke masse penger på ett arrangement som gir kortsiktig glede, eller å vise oppvoksende generasjoner at kommunen ønsker å satse på fremtidens voksne, og fremtidens velgere. Aller helst sier vi som Ole Brum, «ja takk begge deler», men dersom man må velge, er det verd å merke seg at man kan sørge for fortsatt drift i ungdomsklubbene i kommunen mange år for den summen dette engangsarrangementet koster. Dessuten er det vel ikke så miljøvennlig å «kline flere tonn oljebasert asfalt  ut i naturen» som en klubbungdom så treffende sa.